Гергьовден (6 май)

С име Георги

Името Георги е смятано за едно от най-мощните и силни в творческо отношение. Планетните му господари са Слънцето и Венера. Те му дават артистичност и мъжественост.

За да се изгради образа на свети Георги, са заимствани черти от тракийския Херос.

Мъжете с името на светията, убил змея, винаги се борят докрай. Буквата "Г" ги прави горди и непреклонни. Имат силен дух и ясно формулирани принципи, които отстояват докрай. Най-силната им черта е тяхната последователност. Не обичат да губят независимостта си. По природа са "вълци единаци". Изявяват се като пазители на традиции: в политиката, спорта, бойните изкуства, армията. Стремят се да блеснат. Обичат да се кичат с военни лаври и харесват униформата. Твърдоглави и волеви, при тях няма средно положение: или са на върха, или са мрачни и изпаднали. Не понасят и някой да е наравно с тях. Имат отлична памет. С радост изчакват удобен момент, за да припомнят нечии чужди грешки.

Георгевците са галантни мъже. Имат представителна външност и не остават незабелязани. Тяхната атлетична фигура прави впечатление на съществата от женски пол. Въпреки че около тях винаги има красиви създания, готови на всичко, те не поемат нещата в свои ръце. Те не са свалячи. Оставят се на течението и често ги завладяват по-агресивните жени. По отношение на обясненията са много трудни и често остават неразбрани. Така любовният им живот понякога се превръща в голямо недоразумение. Понякога се налага да търпят жена, към която нямат чувства. Тяхната гордост им пречи да положат усилия и да покорят жената от мечтите си. За да се чувстват комфортно и удобно, те имат нужда от професионален успех и признание, а не от любовта на някоя жена. Дори парите за тях не са от значение. Своите деца ги превръщат в най-добрите заместници на бащиния професионален трон.

Жоровците са силни личности и самодисциплинирани. Затова са родени да командват и да бъдат шефове. Отговорни и вманиачени на тема професионализъм, те се борят с всички сили срещу посредствеността. Те не са кариеристи, но обичат да печелят титли и рекорди, звания и награди. Не обичат леката и спокойна работа. Отдават им се професии на офицери, спортисти в индивидуалните спортове, ръководители и полицаи. Биват ценени за чудесните си качества, но нямат много приятели, заради чепатия си характер и крайни амбиции. Затова и кариерата си правят най-често сами, без покровители. Винаги превишават правата си, а в спорове са ненадминати. За тях първото място е най-важно, а второто - равно на последното.

Здравето им е добро. Това личи и по външния вид. Не обичат да се оплакват и да посещават болници. Техният лек е работата. В по-зряла възраст могат да имат проблеми с кръвното налягане, неврит или ишиас. Имат заложби на дълголетници.

Когато фамилията се дублира с името /Георги Георгиев/, попадат под мощни и изнервящи вибрации. Така могат да се превърнат в престъпници с неизвестен край.

Успешните години в живота на Георгевците са: 16-24, 35-43, 48-52.

Реклама

Предстоящи празници

Знаете ли, че...

На Гергьовден имат имен ден Георги, Гергана, Гергина, Гошо, Гинка, Ганка, Генчо, Ганчо, Гена, Жоро, Юри, Юрий...

Календарче

февруари 2024
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 
март 2024
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар за цялата 2014 година

Реклама

Copyright © 2009-2014 praznuvai.com Всички права запазени. Контакти